Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje "Uvažavanje Vaše privatnosti".

Upravljanje i reguliranje grijanja

Termostati i regulatori grijanja

Grijanje je i dalje najveća energetska potrošnja u kućanstvima. Današnje rastuće cijene energije znatno se osjete u povećanim režijskim troškovima. Da bismo smanjili potrošnju, trebali bismo što prije pokrenuti neki projekt uštede energije. Postoji više mogućnosti: izgradnja izolacije objekta ili modernizacija našeg sustava grijanja, itd…. Uvijek su lokalni uvjeti i financijske mogućnosti odredili što je najbolje, najoptimalnije rješenje u ovom trenutku. S neovisnom regulacijom temperature prostorije nude se jednostavna i učinkovita rješenja za udobnu i energetski učinkovitu kontrolu temperature grijanja.

Povećanje temperature od 1 ° C rezultira večom potrošnjom energijom od 6%

Što je sobni termostat?

Sobni termostat je uređaj koji uključuje i isključuje sustav grijanja prema potrebi. Otkriva temperaturu zraka u sobi. Ako padne ispod postavljene temperature na termostatu, on se uključuje i zatim isključuje grijanje kada se postigne zadana temperatura. Ako postavite termostat na višu temperaturu, soba se neće zagrijati prije. Zagrijavanje prostorije ovisi o izvedbi sustava grijanja, veličini kotla i radijatora.

Postavka termostata ne utječe na to koliko će se brzo u sobi ohladiti. Postavljanje sobnog termostata na nižu temperaturu, smanjuje nižu konstantnu sobnu temperaturu, tako štedite energiju.

Sobni termostat bi trebao biti postavljen na najnižu temperaturu na kojoj se osjećate ugodno, tada nije potrebna daljnja prilagodba. Najbolji način za to je korištenje sobnog termostata s niskim početnim podešavanjem - npr. sa 18 ° C, a zatim ga podešava naviše po jedna stupnja svaki dan dok se ne osjeća ugodno na određenoj temperaturi. Termostat poslije ovoga ne trebate ponovo postavljati. Uz temperature veće od postavljenog, gubite energiju, što će Vas dodatno koštati.

Možete uštedjeti energiju programabilnim sobnim termostatima.

Programabilni sobni termostat mjeri vrijeme i regulator temperaturu u jednom. Prema vremenskom programu upravlja centralnim grijanjem po temperaturama pojedinih prostorija u zgradi.

 Bežični ili žičani programabilni termostat kombinira prednosti modernog dizajna, jednostavnog programiranja, puštanja u rad i rukovanja. S mogućnostima ovih termostata možete uživati u maksimalnoj udobnosti i energetskoj učinkovitosti. Mogu kontrolirati plinski kotao, termo-električni pogon, električne grijače pa i ventile kruga hlađenje.

Wifi programabilnim sobnim termostatima pomoću smart uređaja možete upravljati grijanjem sa bilo kojeg mjesta u svijetu.